Uit de pastorie

Tongersdeipraat

Donderdag 1 juli hadden we de eerste en tegelijk ook de laatste Tongersdeipraat van dit kerkelijke seizoen. Het was goed om even bij elkaar te kunnen zijn. Onder het genot van een kopje koffie hebben we één en ander met elkaar gedeeld naar aanleiding van het afgelopen jaar. Aan het einde van de ochtend las ik een tekst voor waarvan ik beloofde die op te nemen in de Geandewei. Het zijn woorden van de Deense filosoof Kierkegaard (1813-1855):

De verhouding tussen God en mens is doodeenvoudig zo: verlang geen openbaringen en dergelijke, maar begin met de vrijheid jezelf te zijn. Niet omdat jezelf zo belangrijk zou zijn, maar omdat Gods liefde alle haren op je hoofd al geteld heeft. Hij houdt dus van jou. Handel daar dan ook naar.

Maandagochtendcontact

Elke maandagochtend ben ik in It Koetshûs te vinden. Wie behoefte heeft aan een gesprek (over preek, geloof, pastoraal of zomaar) kan mij daar vinden. Uiteraard bezoek ik de rest van de week ook gemeenteleden thuis. Van 9.30 uur t/m 11.30 uur ben ik aanwezig. Voel je vrij om binnen te komen!

Tot slot

De vakantie staat voor de deur. Na een jaar waarin veel niet mocht en de kans op besmetting van het coronavirus groot was, zijn er nu allerlei versoepelingen. ‘Ineens’ is er weer veel mogelijk. De vrijheid die hiermee ervaren wordt, nodigt uit om vakantie te vieren. Uiteraard zorgt die vrijheid er ook voor om er verantwoordelijk mee om te gaan. Ik wil iedereen een goede vakantie toewensen. Geniet van mooie en goede dagen en heb daarnaast aandacht en zorg voor elkaar.

Bid mee

– de (digitale) kerkdiensten
– De komende vakantieperiode
– De (wereldwijde) coronazorgen