Uit de pastorie

door koude grond,
krokussen staan
tot barsten open,
de lente dient zich aan.
God,
wees onze hoop
die doet leven.

Maandagochtendcontact

Elke maandagochtend ben ik in It Koetshûs te vinden. Wie behoefte heeft aan een gesprek (over preek, geloof, pastoraal of zomaar) kan mij daar vinden. Uiteraard bezoek ik de rest van de week ook gemeenteleden thuis. Van 9.30 uur t/m 11.30 uur ben ik aanwezig. Voel je vrij om binnen te komen!

40-dagen project

Woensdag 17 februari is de 40dagentijd begonnen. Een tijd van bezinning op geloof en leven. Iedereen heeft een dagkalender gekregen om deze tijdbewust te beleven. Om dit samen te kunnen doen is het mogelijk elkaar via een facebook-groep te ontmoeten. Wie daaraan mee wil doen, kan een mail/app naar mij sturen. Doe je mee?

Kinderkerk en de 40 dagentijd

Een spoor van liefde. Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Pasen toeleven. Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in hun leven. De leerlingen mogen in zijn voetstappen treden, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten.
Ook wij mogen in zijn voetstappen treden. Dat doen we dit jaar heel concreet in het nieuwe projectlied ‘Achter U aan’, geschreven door Corien Oranje en op muziek gezet door Marcel Zimmer. Laat je daarnaast meenemen door verhalenverteller Jolanda Kromhout in de filmpjes, die je steeds een stukje verder meeneemt richting de kern van Pasen: De liefde van Jezus.

Omdat er nu fysiek geen kinderkerk is en we toch iets voor de kinderen van de kinderkerk in de 40 dagen wilden doen, is het in de 40 dagentijd mogelijk om een mail op zaterdag te krijgen met het programma van Bijbelbasics voor de zondag. In deze mail staat het Bijbelverhaal, gebed, uitleg en een lied. Ook zit er een link bij om werkbladen te downloaden om zo samen met je kind/ kleinkind naar Pasen toe te leven. Wilt u die mail ook ontvangen geef dan uw mailadres door op: jeugdwerkeroosternijkerk@gmail.com

Dan zorgen wij ervoor dat u komende zaterdag de mail ook krijgt!

Namens de Kinderkerk en Jolanda, Tineke, Arienne en Renetta

Nieuws van de PeaskePower

Vorig jaar hadden we grootse plannen om een Peaske Power festival editie te organiseren. Door de coronacrisis kon deze niet doorgaan. We hadden de plannen in de ijskast gezet en we hadden gehoopt dat we die plannen dit jaar konden realiseren.  Helaas is dat ook dit jaar niet mogelijk.

Maar de PeaskePower commissie wil toch graag van zich laten horen:

Wij willen alle jeugdgroepen in de dorpen activeren en motiveren om een steentje bij te dragen aan Kamp Morra door met elkaar poppen te gaan maken.
Kamp Morra is een project wat is opgezet door drie jonge vrouwen die de vluchtelingenproblematiek onder de aandacht wil brengen.  Op 2 april willen ze 4222 poppen plaatsen op een weiland in Morra. De poppen staan symbool voor de alleenreizende vluchteling kinderen in en rond kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos.
Slechts 1 letter verschil Moria en Morra, maar het is een wereld van verschil.

Jezus moest ook vluchten, als baby moest hij vluchten naar Egypte ( Mattheüs 2 13-15) God vraagt ons om zorgzaam te zijn voor vreemdelingen. Het goede doen voor je naaste.

We hopen en bidden dat deze actie zich als een olievlek mag verspreiden net zoals de verkondiging van de opstanding van Jezus als een olievlek iedereen wereldwijd mag bereiken.

Alle jeugdouderlingen/jeugdwerkers ontvangen van de Peaske Power een mail met informatie over deze actie en kunnen hier zelf mee aan de slag met hun jeugdgroepen.

Wij wensen jullie allemaal gezegende dagen toe.

Met een vriendelijke groet van de Peaske Power commissie

Bid mee

– De verkiezingen
– Een zegen over de vaccins