Uit de pastorie

door koude grond,
krokussen staan
tot barsten open,
de lente dient zich aan.
God,
wees onze hoop
die doet leven.

Maandagochtendcontact

Elke maandagochtend ben ik in It Koetshûs te vinden. Wie behoefte heeft aan een gesprek (over preek, geloof, pastoraal of zomaar) kan mij daar vinden. Uiteraard bezoek ik de rest van de week ook gemeenteleden thuis. Van 9.30 uur t/m 11.30 uur ben ik aanwezig. Voel je vrij om binnen te komen!

40-dagen project

Woensdag 17 februari is de 40dagentijd begonnen. Een tijd van bezinning op geloof en leven. Iedereen heeft een dagkalender gekregen om deze tijdbewust te beleven. Om dit samen te kunnen doen is het mogelijk elkaar via een facebook-groep te ontmoeten. Wie daaraan mee wil doen, kan een mail/app naar mij sturen. Doe je mee?

Kinderkerk en de 40 dagentijd

Een spoor van liefde. Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Pasen toeleven. Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in hun leven. De leerlingen mogen in zijn voetstappen treden, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten.
Ook wij mogen in zijn voetstappen treden. Dat doen we dit jaar heel concreet in het nieuwe projectlied ‘Achter U aan’, geschreven door Corien Oranje en op muziek gezet door Marcel Zimmer. Laat je daarnaast meenemen door verhalenverteller Jolanda Kromhout in de filmpjes, die je steeds een stukje verder meeneemt richting de kern van Pasen: De liefde van Jezus.

Omdat er nu fysiek geen kinderkerk is en we toch iets voor de kinderen van de kinderkerk in de 40 dagen wilden doen, is het in de 40 dagentijd mogelijk om een mail op zaterdag te krijgen met het programma van Bijbelbasics voor de zondag. In deze mail staat het Bijbelverhaal, gebed, uitleg en een lied. Ook zit er een link bij om werkbladen te downloaden om zo samen met je kind/ kleinkind naar Pasen toe te leven. Wilt u die mail ook ontvangen geef dan uw mailadres door op: jeugdwerkeroosternijkerk@gmail.com

Dan zorgen wij ervoor dat u komende zaterdag de mail ook krijgt!

Namens de Kinderkerk en Jolanda, Tineke, Arienne en Renetta

Bid mee

– Jongeren in coronatijd
– Een zegen over de vaccins