Jeugdwerk

Nieuws vanuit de kindernevendienst

Kleurplaten/puzzels wanneer er geen kindernevendienst is:

Wanneer er geen kindernevendienst is ligt ervoor in de kerk op de tafel een mapje met kleurplaten/puzzels en stiften klaar. Kinderen kunnen uit het mapje zelf een kleurplaat of puzzelblad kiezen. Graag na de dienst de stiften weer terug leggen op de tafel.

Adventsproject: Volg de ster!

’Volg de ster‘ is dit jaar het thema waarmee we dit jaar met de kindernevendienst op weg gaan naar kerst. Samen met de wijze mannen uit het oosten gaan we op zoek naar de pasgeboren koning. Iedere adventszondag staat daarbij een van de voorouders van Jezus centraal die Mattheus aan het begin van zijn evangelie noemt. Mattheus maakt met het benoemen van de voorouders duidelijk dat Jezus helemaal bij Israël hoort en dat de Joodse heilige boeken al veel over hem vertellen. De verhalen over de voorouders laten zien wie Jezus is en wat hij gaat doen. Als een ster wijzen ze de weg naar het kind Immanuel, ‘God is bij ons’. Op de zondagen van advent lezen we teksten over vier van deze ‘sterren’: Juda, Obed, David en Josia. Daarna volgt op kerstochtend het verhaal van de droom van Jozef en de geboorte van Jezus.

Omdat het thema van het adventsproject  ‘Volg de ster‘ is willen we tijdens de kindernevendiensten sterren gaan maken. Alle kinderen krijgen tijdens de adventsperiode een eigen grote ster, die ze elke week een beetje mooier gaan maken. Wanneer we na de kindernevendienst weer terugkomen in de kerk, zetten de kinderen hun ster voor in de kerk neer. Iedereen kan dan de steeds mooier wordende sterren bewonderen.  De sterren blijven tot aan 1ste kerstdag in de kerk staan. Daarna mag de ster mee naar huis. Wij, als leiding van de kindernevendienst, kijken uit naar een hele mooie advent en kerst en hopen de kinderen vaak te kunnen verwelkomen!

Groetjes van de leiding van de kindernevendienst

Koekactie Beautiful Gate

Vrijdagavond 15 november zijn er ongeveer 20 jongeren op pad geweest om in Oosternijkerk koek en pepermunt te verkopen voor Beautiful Gate (www.beautifulgate.nl). Bijna alles is verkocht en de opbrengst is € 550. Hartelijk dank aan de kopers én de verkopers,

namens Beautiful Gate, Toby en Aukje Brouwer, vanuit Zuid Afrika

Jeugdcafé

Vrijdag 15 november hebben de 10ers van 12 t/m 15 jaar geholpen met de verkoop van koeken voor de organisatie Beautifull Gate. Dit was in plaats van het jeugdcafé op vrijdag 22 november. Met andere woorden, vrijdag 22 november is er geen jeugdcafé.

KidsTalk 78

Donderdag 21 november is er voor de derde keer KidsTalk 78. Alle kids van groep 7 en 8 zijn van harte uitgenodigd. Aanvang 16.00 uur, plaats De Bining en uiterlijk 16.45 uur is het afgelopen.