Jeugdwerk

10Kerk

Zondag 8 maart is er 10Kerk voor de 10ers van klas 1 t/m 4 van het voortgezet onderwijs. Plaats It Koetshûs, aanvang 09.30 uur. Hierbij en verslag van de vorige keer.

Op zondag 9 februari was er weer een flinke groep tieners aanwezig bij de 10Kerk. Het thema was: ‘Een betere wereld begint bij jezelf’. Eerst bespraken we het zesde gebod ‘Gij zult niet doodslaan’. Nu kun je denken: ‘Okee, dat is gemakkelijk, want dat zal ik niet snel doen!’. Maar we leerden dat je ook kunt lezen: ‘Gij zult een ander geen pijn doen’. De discussie laaide flink op bij het stellingenspel. Is geweld soms wel zinvol? En: moet je pesters straffen door hen terug te pesten?  Supergoed hoe de tieners hierover hun mening naar voren konden brengen! Toen lazen we Matteüs 5:43-48 uit de SamenleesBijbel. Jezus zegt: ‘Houd ook van je vijanden’. Het is pas echt bijzonder voor God als je goed bent voor mensen die niet aardig zijn tegen jou. Daar moesten we even stevig over nadenken! Kan het geweld stoppen bij jou? Het helpt als je Jezus op de eerste plek zet. De opdracht die iedereen meekreeg was: Probeer eens een dag vriendelijk te zijn tegen iemand die onaardig tegen jou is. Gaat dat goed of is dat moeilijk? We zijn benieuwd! Evelien en Mariëlle

Jeugdcafé

Vrijdag 13 maart gaan de deuren van het Jeugdcafé weer open. Alle tieners van klas 1 t/m 4 van het voortgezet onderwijs zijn welkom. We beginnen om 19.30 uur. Jij komt toch ook?

KidsTalk 78

Donderdag 19 maart is er weer een KidsTalk 78. Dat betekent dat alle kinderen van groep 7 en 8 weer welkom zijn in De Bining. We beginnen om 16.00 uur. KidsTalk 78, ook jij hoort erbij!

Nieuws vanuit de kindernevendienst

Kleurplaten/puzzels wanneer er geen kindernevendienst is:

Wanneer er geen kindernevendienst is ligt ervoor in de kerk op de tafel een mapje met kleurplaten/puzzels en stiften klaar. Kinderen kunnen uit het mapje zelf een kleurplaat of puzzelblad kiezen. Graag na de dienst de stiften weer terug leggen op de tafel.

Groetjes van de leiding van de kindernevendienst