Jeugdwerk

Jeugdcafé

Vrijdag 10 januari is er jeugdcafé voor alle 10ers van 12 t/m 15 jaar. We hopen dat je weer van de partij zult zijn. Aanvang 19.30 uur en het is in It Koetshûs. Tot dan!

Nieuws vanuit de kindernevendienst

Kleurplaten/puzzels wanneer er geen kindernevendienst is:

Wanneer er geen kindernevendienst is ligt ervoor in de kerk op de tafel een mapje met kleurplaten/puzzels en stiften klaar. Kinderen kunnen uit het mapje zelf een kleurplaat of puzzelblad kiezen. Graag na de dienst de stiften weer terug leggen op de tafel.

Adventsproject: Volg de ster!

’Volg de ster‘ is dit jaar het thema waarmee we dit jaar met de kindernevendienst op weg gaan naar kerst. Samen met de wijze mannen uit het oosten gaan we op zoek naar de pasgeboren koning. Iedere adventszondag staat daarbij een van de voorouders van Jezus centraal die Mattheus aan het begin van zijn evangelie noemt. Mattheus maakt met het benoemen van de voorouders duidelijk dat Jezus helemaal bij Israël hoort en dat de Joodse heilige boeken al veel over hem vertellen. De verhalen over de voorouders laten zien wie Jezus is en wat hij gaat doen. Als een ster wijzen ze de weg naar het kind Immanuel, ‘God is bij ons’. Op de zondagen van advent lezen we teksten over vier van deze ‘sterren’: Juda, Obed, David en Josia. Daarna volgt op kerstochtend het verhaal van de droom van Jozef en de geboorte van Jezus.

Omdat het thema van het adventsproject  ‘Volg de ster‘ is willen we tijdens de kindernevendiensten sterren gaan maken. Alle kinderen krijgen tijdens de adventsperiode een eigen grote ster, die ze elke week een beetje mooier gaan maken. Wanneer we na de kindernevendienst weer terugkomen in de kerk, zetten de kinderen hun ster voor in de kerk neer. Iedereen kan dan de steeds mooier wordende sterren bewonderen.  De sterren blijven tot aan 1ste kerstdag in de kerk staan. Daarna mag de ster mee naar huis. Wij, als leiding van de kindernevendienst, kijken uit naar een hele mooie advent en kerst en hopen de kinderen vaak te kunnen verwelkomen!

Groetjes van de leiding van de kindernevendienst