Steunpunt goede doelen Oosternijkerk

Het is een tijdje stil geweest rond het Steunpunt goede doelen Oosternijkerk.
In die tijd zijn wij op zoek geweest naar een stichting die wij willen steunen.
Wij hebben gekozen voor de stichting “Global Mission Possible” (GMP)

Het kan zijn dat de stichting u bekend voorkomt/ Dat zal zijn omdat er eerder in een zendingsdienst in de kerk is verteld over deze stichting. De stichting wordt geleid door Hillie vanuit Canada en Neeltje vanuit Holwerd. Zij maken regelmatig reizen om te kunnen helpen in Kenia.
kenia 1Hun missie is “Een verschil maken in het leven van anderen” en zij ondernemen met deze missie projecten in Suswa, Kenia. GMP ondersteunt lokale gemeenschappen om extreme armoede te verminderen door ze kennis te geven, zodat mannen, vrouwen en kinderen economisch onafhankelijk worden. Inmiddels zijn er veel dingen gebeurd, zoal de bouw van een school/opvangcentrum. Door hard werken, de genade van God en de hulp van GMP is in 2013 de school voltooid.

kenia 2De reizen zijn voor recreatie, evenals het helpen van anderen in nood. Bij een bezoek aan derde wereld landen (vooral in Afrika), zullen de deelnemers 2 kanten van wereldse leefomstandigheden ervaren. Al de projecten zijn gericht op het geven van permanente oplossingen voor diverse problemen. Het project voor de zomerreis van 2017 zal zijn het opzetten van een agricultuur met koeien, kippen, een varkensstal enz. in de praktijkschool.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Global Mission Possible

STAMPPOTAKTIE:

Op 5 maart as organiseren wij weer de stamppotaktie. Dit jaar gaat het een beetje anders. U hoeft uw keuze van te voren niet te maken. Ook kunt u het dit jaar niet meer afhalen.
Wij hebben gekozen voor een stamppotbuffet, waarvoor u zich kunt opgeven.
In de week van 22 tot 28 februari komen wij bij de de deuren langs, zodat u kunt aangeven of u komt en met hoeveel personen u komt.
Wij stellen het op prijs als er bij de deur meteen afgerekend wordt.

Het buffet bestaat uit:
–  Stamppot boerenkool
–  Stamppot hutspot
–  Snert

Prijs:
–  Kinderen:        € 4,50
–  Volwassenen  €  7,50

Locatie:          Dorpshuis “De Terp”
Tijd:                5 maart 12.00 uur

Wij staan dan voor u klaar met een heerlijk buffet, antwoorden op uw vragen en met meer informatie over de stichting die wij gaan steunen.

GRAAG TOT ZIENS !!