St Cecilia

Als er dienst is in de sint Cecilia kerk, hebben we besloten om met de kinderen in het lokaal of in de efterdoar te blijven en niet terug in de kerk te komen. We zijn hier zelf erg enthousiast over en denken iets meer tijd te kunnen nemen voor de verwerkingen. Willen de ouders ervoor zorgen hun ( jonge) kinderen weer op te halen?

Met vriendelijke groeten leiding kindernevendienst

Het spaarproject

Afgelopen seizoen hebben we in de kindernevendienst gespaard voor stichting Heppie. 60.000 kinderen in Nederland krijgen niet de kans om kind te zijn. Zij dreigen ten onder te gaan aan problemen, zorgen en negatieve ervaringen. Heppie haalt deze kinderen uit de vicieuze cirkel en zet ze in hun kracht. Eenzaamheid wordt vervangen door zelfvertrouwen, nieuwe vriendjes en positieve herinneringen. Zodat ze weer durven dromen. Een nieuwe start, een tweede jeugd.We hebben € 140,- gedoneerd aan stichting Heppie. Alle kinderen bedankt voor jullie bijdrage!

Het volgende spaarproject hebben we gezamenlijk besloten zal zijn stichting opkikker. Over stichting opkikker: Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden.Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen we gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag. We hopen dat we aan het eind van dit seizoen een leuk bedrag kunnen doneren aan stichting opkikker!