Mededelingen divers

Nieuws van het Nederlands Bijbel Genootschap

Het NBG heeft een groot assortiment aan Bijbels. De volgende drie (kinder) Bijbels willen we graag onder de aandacht brengen.

Prentenbijbel
In dit dikke lees- en kijkboek lees je verhalen met behulp van korte teksten en grote, heldere illustraties met veel details. De teksten en illustraties vertellen samen hoe de mensen leefden in de tijd van de Bijbel. En wat God deed in het leven van mensen. De nieuwe editie biedt kinderen en ouders de mogelijkheid een breedbeeld te krijgen van de Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament.

Samenleesbijbel Junior
Onlangs verscheen de ‘Samenleesbijbel Junior’, een Bijbel om met kinderen van 4-7 jaar te lezen. Deze Bijbel met 30 Bijbelverhalen is een initiatief van het NBG in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

De Samenleesbijbel Junior blijft dicht bij de Bijbel en sluit aan bij de verschillende leervoorkeuren van kinderen. Ouders en kinderen maken in 30 stappen een ontdekkingsreis door de Bijbel.

Samenleesbijbel
De Samenleesbijbel is een unieke uitgave: Deze gezins-Bijbel met de tekst van de Bijbel in Gewone Taal staat vol met weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen en liedjes. Met de Samenleesbijbel wil het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) de Bijbel dicht bij kinderen brengen. De Bijbel is geschikt van kinderen van 8-12 jaar, om er samen met anderen in te lezen. Deze Bijbel is gemaakt voor gebruik thuis, maar is ook geschikt om te gebruiken op school en de kindernevendienst.

De Bijbels zijn verkrijgbaar bij de webshop van het NBG en bij de Evangelische Boetiek. Bij laatste genoemde liggen ook inkijk exemplaren.