NTN – 10kerk

10KERK

Waarom worden er tienerdiensten georganiseerd? Jongeren in deze leeftijdsgroep vinden vaak moeilijk een plek in de ‘normale’ kerkdienst. Voor hun gevoel gebeuren er in de kerkdienst dingen die ver van hun afstaan. Door hen een alternatief te bieden in de vorm van een tienerdienst hopen we dat we de jeugd kunnen blijven stimuleren in hun geloof.

De jongeren in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar zijn iedere 1e zondag van de maand welkom in hun eigen dienst. Deze wordt gehouden in het Lokaal aan de Foeke Sjoerdsstrjitte en begint om 09.30 uur. Ook dit jaar starten we weer op onze eigen plek; je hoeft dus niet eerst de kerk binnen te lopen. We werken vanuit het boek Y-choice, wat betekent: waarom kiezen. Onze jongeren moeten veel keuzes maken, zowel kleine als grote keuzes.

Kernwoorden voor de tienerdienst zijn: ongedwongen, eigen taal en een luisterend oor.
Een uur plezier waarin we de kaars aansteken, bidden, muziek draaien, onderwerp behandelen vanuit het boek en dat aansluit bij het geloof/maatschappij. Genieten van koffie, fris en koek, discussie, stellingen en spel, collecte en afsluiting.

We hopen op een grote opkomst want jullie zijn allemaal welkom!

Meer informatie: Marten en Rennie Meinema, Marjan Boltjes en Antje Kuiper, Grietje Kuiper en Marjanne Faber